Analyses

De analyses van ING Sprinters bestaan uit: technische analyses, fundamentele analyses en het laatste Sprinter nieuws.

  • Alle
  • Analyses
  • Artikel
  • Beurs vandaag
  • Fundamentele analyse

Fundamentele analyse

BNP Paribas

BNP Paribas (BNP) is een manusje van alles als het gaat om de bankactiviteiten. Waar er eerder niet altijd bij alle onderdelen sprake was van duidelijk synergie, lijkt de bank inmiddels steeds meer te profiteren van de spreiding in activiteiten. Internationaal kent de bank een redelijke spreiding, waarbij Frankrijk, Italië, België en Luxemburg de thuismarkten zijn. De zakenbank weet sterke prestaties neer te zetten in een omgeving waar veel Europese spelers (zoals Deutsche Bank en ABN Amro) deze divisies juist verkleinen. Vooralsnog is dit positief voor de positie van BNP. De kapitaalratio is flink gestegen en de bank heeft nu een redelijke buffer boven de vereiste kapitaalratio, waar de kapitaalpositie voorheen relatief laag was ten opzichte van de andere Europese banken. Waar BNP historisch gezien vaak tegen een korting noteerde in de waardering ten opzichte van de Europese bankensector, is die nu meer in lijn.

Lees meer

Fundamentele analyse

Adyen

**Adyen is een betalingsverwerker en ** heeft een sterke onlinepositie opgebouwd door innovatieve producten en een aantrekkelijke kostenstructuur voor klanten. Ten tijde van corona profiteerde het bedrijf van de groeiversnelling in onlinebetalingen. Ondanks de terugval post-corona is Adyen goed gepositioneerd om verder te profiteren van de trend van fysiek naar onlinebetalingen, maar zijn de aanvankelijke groeidoelstellingen minder realistisch. Na wat druk vanuit beleggers heeft het bedrijf daarom de groeiverwachtingen neerwaarts, maar realistischer, bijgesteld en gaat meer inzicht gegeven worden in kortere termijn verwachtingen. Niettemin biedt het ‘unieke’ product, waarmee het zich onderscheidt van concurrenten, nog voldoende groeipotentie. Dit is ook terug te zien in de waardering, die ruim hoger is dan bij concurrenten het geval is. Het bedrijf biedt na de toetreding tot de sector financiële waarden, tezamen met andere betaaldienstverleners, interessante diversificatiemogelijkheden binnen de sector.

Lees meer

Fundamentele analyse

RELX

De digitalisering van de content heeft RELX geen windeieren gelegd. Het concern heeft daardoor een constante kasstroom, omzet en winst gekregen. Ook wordt RELX een steeds dominantere speler als dataleverancier en het aanbieden van analysetools, waarbij kunstmatige intelligentie extra groeikansen biedt. Dit ondersteunt de sterke kasstroom bij de drie grootste divisies. Het herstel van de evenementendivisie gaat bovendien sneller dan verwacht. De waardering van het aandeel is relatief laag.

Lees meer

Fundamentele analyse

Randstad Holding

Na het dieptepunt van de pandemie, wist Randstad de verwachtingen van analisten steeds te overtreffen. Randstad heeft dan ook marktaandeel veroverd, doordat het sneller herstelde dan concurrenten. Maar de zwakke economische groeivooruitzichten zetten het aandeel in de afgelopen kwartalen onder druk. De resultaten zouden binnenkort kunnen verbeteren, omdat de economie gemiddeld beter blijft draaien dan verwacht. ​​​​​​​​​​​​​​

Lees meer

Beurs vandaag

Chinese aandelen gewild ● sterke cijfers Alphabet en Microsoft ● opluchting na inflatiecijfers VS

De beurs van 29 april, 9.00 uur

  • Met een koerswinst van bijna 20% sinds 22 januari is de Hang Seng-index op weg naar een bullmarkt
  • Alphabet (+10,2%) en Microsoft (+1,8%) zien dankzij AI hun kwartaalwinst flink stijgen
  • Beleggers reageerden opgelucht op de niet-tegenvallende PCE-inflatiecijfers in de VS
Lees meer

Beurs vandaag

Macrocijfers VS frustreren snelle renteverlaging ● aandeel Adyen (-18%) onderuit ● huidige situatie niet ongunstig voor beleggers

De beurs van 26 april, 9.15 uur

  • De macrocijfers van gisteren drukken de verwachting op een snelle renteverlaging in de VS
  • Het regende kwartaalresultaten, die lang niet altijd goed waren; aandeel Adyen daalde 18%
  • Toch is de huidige situatie niet ongunstig voor beleggers; de economie heeft ruimte om te groeien
Lees meer

Fundamentele analyse

Tesla Motors

De door Tesla zelf begonnen prijzenoorlog vernietigt waarde voor het concern en voor de hele sector. Tesla zag in het afgelopen kwartaal de marges krimpen tot onder die van de meeste fabrikanten die nog afhankelijk zijn van de verkoop van auto’s met fossiele brandstof. Zelfs die aan de onderkant van de markt, zoals de Volkswagen-groep. Het zorgt voor het uitstellen van autoaankopen gezorgd; prijsbewuste consumenten weten dat elke maand dat ze wachten met hun aankoop een jaar gratis elektriciteit kan opleveren.

Lees meer

Fundamentele analyse

Heineken

Na een zeer slechte periode en met behulp van de vroege Paasperiode kan het concern, na alle problemen buiten hun schuld (oorlogen en corona), weer gaan groeien. Vooral in het Aziatische speerpuntland Vietnam en in Europa kan het land zijn premiummerken, die overigens beter verkochten dan de lokale merken, aan de man brengen. Het EK Voetbal en de Olympsiche Spelen zullen daarbij zeker helpen.

Lees meer

Fundamentele analyse

Unilever

Een positieve update, met een hoger dan verwachte identieke omzet en goede resultaten van de hoge-margeafdeling Beauty & Wellbeing. Ook het herstructureringsverhaal, de ijsdivisie, deed het twee keer zo goed als verwacht. De herstructurering gaat nog wel even duren maar de nieuwe ceo is wel redelijk daadkrachtig begonnen. Zowel de prijzen als de volumes stegen en ook nog eens meer dan verwacht. Wij zijn positief over het aandeel, zeker ten opzichte van de sectorgenoten die flink zwakker presteren. Unilever heeft een lage waardering en het afstoten van de ijsdivisie (met lage marges) zal de totale winstmarge laten groeien richting de beloofde 20%.

Lees meer